امروزه هدفون ها وسیله ای استاندارد برای گوش دادن شخصی به موزیک هستند، وسایلی که شما به راحتی می توانید آن ها را با خود حمل کنید. موفقیت این محصول بی دلیل نیست: از زمانی که اولین هدفون های استریو در دهه ی 1940 تولید شدند، تکنولوژی و کیفیت این محصولات پیشرفت چشمگیری را تجربه کرده است. هدفون های اولیه تنها در دنیای ارتباطات مورد استفاده قرار می گرفتند؛ رادیو، تلگراف و اپراتورهای تلفن بسیار قبل تر از دی جی ها و مهندسان میکس از هدفون ها بهره می برده اند. خوشبختانه هدفون ها نسبت به زمانی که Nathaniel Baldwin اولین هدفون دنیا را به صورت دستی در آشپزخانه اش در سال 1910 ساخت، بسیار متحول شده اند (نیروی دریایی آمریکا پیش از جنگ جهانی اول صد عدد هدفون را سفارش داد). آن وسیله ی ابتدایی که تجربه ی شنیداری نه چندان جالبی را ارائه می داد، حالا مترادف با راحتی، کیفیت بالا و حریم خصوصی شده است.
برندها و مدل های زیادی برای خرید هدفون وجود دارد که هر کدام قدرت و مزیت خودشان را دارند. اما در سطح وسیع تر، هدفون ها را می توان به دو نوع اصلی دسته بندی کرد: هدفون های دور گوش (circumaural) و هدفون های روی گوش (supra-aural). هدفون های دور گوش کاملا اطراف گوش را فرا می گیرند، در حالی که ایرکاپ های هدفون supra-aural روی سطح گوش قرار می گیرند. از آنجایی که هدفون های دور گوش کاملا اطراف گوش را پوشش می دهند، معمولا این نوع هدفون ها برای ایزوله کردن صدا مناسب تر هستند. وقتی هدفون های دور گوش و روی گوش را بررسی کنید، متوجه می شوید که برخی از آن ها با عنوان open یا پشت باز و برخی دیگر با عنوان closed یا پشت بسته تبلیغ می شوند. در هدفون های پشت بسته، یک کاور سخت کاسه مانند، قسمت خارجی ایرکاپ ها را پوشش می دهد و موجب می شود شنونده در دنیای صوتی خودش، رها از نویزهای دنیای بیرون ایزوله شود. در هدفون های پشت باز، ایرکاپ ها دارای آن پوشش کاسه مانند نیستند و کاملا در معرض ارتباط با دنیای بیرون قرار دارند، به همین دلیل در این نوع هدفون ها مانعی بین شنونده و محیط اطرافش وجود ندارد. هدفون Sennheiser HD 280 Pro Studio یک مدل معروف پشت بسته و دور گوش است. هدفون Audio-Technica ATH-M2X هم نمونه ی بارزی از یک مدل پشت باز روی گوش می باشد.
انتخاب کردن یک مدل هدفون بستگی به این دارد که شما قرار است چطور از آن استفاده کنید. بعضی از هدفون ها با نام هدفون های استودیویی عرضه می شوند؛ این هدفون ها برای افراد حرفه ای که نیاز به شنیدن جزئیات، محدوده ی فرکانسی گسترده و حساسیت بالا دارند ساخته شده است. هدفون استودیویی Sony MDR-7506 یکی از مدل های محبوب است، این هدفون یکی از وسیله های ثابت در بسیاری از استودیوهای سراسر دنیاست. هدفون های استودیویی معمولا پشت بسته و دور گوش هستند؛ این هدفون ها به میکسرها، موزیسین ها و صدابرداران بهترین کیفیت صدا همراه با بالاترین حد ایزولاسیون نسبت به محیط خارج را ارائه می دهند. ایزولاسیون همچنین به این معناست که موزیسین ها لازم نیست نگران درز کردن صدای میکس هدفون هایشان به میکروفن باشند؛ این مورد در ضبط های با کیفیت حرفه ای اهمیت بسیار زیادی دارد. زمانی که موزیک ساخته شود، هدفون های استودیویی تجربه ی شنیداری بسیار باکیفیتی را هم برای افراد حرفه ای و هم برای طرفداران جدی موسیقی به ارمغان می آورد.
البته تمام هدفون ها برای استودیوهای ضبط ساخته نشده اند؛ به عنوان مثال می توان به Bose SoundTrue Around-ear Headphones II اشاره کرد. این هدفون برای استفاده ی روزانه ی عاشقان موسیقی ایده آل است. طول عمر، راحتی و کابل جدا شدنی باعث شده تا این هدفون برای سفر، کار یا ریلکس کردن در خانه ایده آل باشد. از آنجایی که این هدفون از نوع پشت بسته و دور گوش است، وسیله ی پرتابل ایده آلی برای گوش دادن شخصی به موزیک، پادکست ها، کتاب های صوتی و غیره می باشد. کمپانی Bose همچنین به واسطه ی هدفون های نویز کنسلینگی که می سازد شناخته می شود، مانند مدل QuietComfort 25. هدفون های نویز کنسلینگ معمولا به فرم های دور گوش یا ایرباد عرضه می شوند و نویز امبینت محیط را به صورت اکتیو خنثی می کنند. ایرباد ها، که همچنین با نام ایرفون هم شناخته می شوند، یکی دیگر از انتخاب های محبوب برای استفاده های روزانه هستند. برخلاف هدفون های سنتی، ایربادها داخل گوش قرار می گیرند. کمپانی اپل به محبوبیت ایربادها کمک زیادی کرد و آن ها را به عنوان وسیله ای جانبی برای iPod معرفی کرد. ایربادها که وسیله ی ایده آلی برای ورزشکاران هستند، با راحتی فوق العاده ای داخل گوش قرار می گیرند.
در سوی دیگر، آموزش دهندگان موسیقی شاید به هدفون های فوق العاده ارزان قیمتی مانند Samson CH70 Reference Headphones جذب شوند که برای کلاس های موسیقی ایده آل است. اگر شما یک دی جی حرفه ای هستید، حتما نگاهی به هدفون Direct Sound EX-29 بیندازید؛ این هدفون دارای پدهای ضخیم، ایزولاسیون بالا و وضوح فوق العاده ای می باشد، حتی در پر سروصداترین کلاب ها. در حقیقت هدفون های با ایزولاسیون بالا (isolation headphones) معمولا در کلاس های تیراندازی و برای محافظت از گوش در برابر صدای بسیار بلند شلیک اسلحه استفاده می شوند. زمانی که سازندگان هدفون تصمیم گرفتند درون isolation headphones درایور قرار دهند، مدل های isolation نزد درامرها محبوبیت زیادی پیدا کردند؛ درامرها از این نوع هدفون ها در برابر فشار صوتی بالای کیت درام استفاده می کنند تا بتوانند صدای دیگر موزیسین ها را به خوبی بشنوند. برای انتخاب یک هدفون استودیویی مناسب، مقاله راهنمای خرید هدفون را در تی ام پلاس مطالعه کنید.